in

Tarikh Cuti Sekolah Penggal 2 Bulan Ogos 2023

Tarikh Cuti Sekolah Penggal 2 Bulan Ogos 2023. Bagi pelajar dan guru-guru di seluruh Malaysia, waktu yang dinanti-nantikan telah tiba.

Berikut adalah jadual tarikh penuh bagi cuti sekolah penggal yang akan datang :

Tarikh Cuti Sekolah Penggal 2 Bulan Ogos 2023 (Bilangan Hari Cuti)

Cuti penggal kedua tahun 2023 akan diberikan kepada semua pelajar dari Kumpulan A dan Kumpulan B. Cuti penggal ini akan bermula pada 25 Ogos 2023 (Jumaat) hingga 02 September 2023 (Sabtu) untuk Kumpulan A. Kumpulan B pula akan bermula pada 26 Ogos 2023 (Sabtu) hingga 03 September 2023 (Ahad).

JADUAL CUTI SEKOLAH PENGGAL 1

Sila ambil perhatian bahawa jadual cuti penggal kedua ini adalah berdasarkan kawasan-kawasan yang termasuk dalam kumpulan A dan kumpulan B.

Pastikan untuk mendapatkan pengesahan terkini daripada pihak sekolah atau kementerian pendidikan mengenai jadual cuti penggal 1 ini.

Cuti penggal pertama memberi pelajar di Malaysia cuti 9 hari berturut-turut. Kumpulan B yang terdiri daripada Kuala Lumpur, Labuan, Melaka, Negeri Sembilan, Pahang, Perlis, Pulau Pinang, Perak, Putrajaya, Sabah, Sarawak dan Selangor akan menikmati rehat dari 26 Ogos hingga 3 September 2023.

Sementara itu, Kumpulan A yang terdiri daripada negeri Johor, Kedah, Kelantan dan Terengganu akan bercuti mulai 25 Ogos hingga 2 September 2023.

Cuti penggal pertama adalah satu-satunya masa dalam tahun di mana pelajar dan guru-guru dapat meluangkan masa bersama keluarga dan rakan-rakan tanpa tekanan akademik. Sekarang adalah waktu yang tepat untuk memulihkan tenaga, terhubung dengan keluarga, dan terlibat dalam aktiviti yang ideal. Dapat digunakan untuk berbagai aktiviti seperti traveling, memancing, mengunjungi theme park atau sekedar bersantai di rumah bersama keluarga.

Written by Admin Berita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Senarai Universiti Terbaik Malaysia 2023-2024

    Jawatan Kosong di UKM Kesihatan Sdn Bhd Tahun 2023